bild2172.jpg

Hver dag besøger 158 medlemmer vores hjemmeside.
 

 Jeg har bedt en af vore web-mastere, Jørgen Engell, om han kan finde ud af antallet af brugere af DR-seniorklubbens hjemmeside.

Og det er lykkedes ham at trænge ind i "maven på hjemmesiden", som han skriver. 

Forleden var vi oppe på 54690 besøg siden midten af januar i år.
Det er dog kun 42631, som vi kan kalde rigtige mennesker.

 

12059 af de besøgende er nemlig i virkeligheden såkaldte Web Crawlere, nemlig søgemaskiner, som Google, der leder efter navne og andet som kan bruges til at ajourføre den viden, som disse programmer kan bruge til at besvare de spørgsmål deres "kunder" stiller.

 

Lad mig ta' et nærliggende eksempel. Jeg underskriver mig normalt kun med Johs. Hvis jeg skrev mit fulde navn ville jeg masser af gange havne i "kartoteket" simpelthen fordi "maskinen" kender mit navn når jeg skriver det fuldt ud.

 

"Maskinen" holder også øje med Seniorklubbens generalforsamlinger og noterer, hvem der bliver valgt til bestyrelsen.

 

Jeg har et barnebarn, der synger i DRs Børnekor. Hun findes på Nettet sammen med alle de andre rollinger, så mere skal der såmænd ikke til for at blive berømt i den verden som en anden Joker eller person, der af de fleste af os mest er kendt for at beholde hatten på indendørs.

 stats.bmp

Men hvem er det så af os, der besøger hjemmesiden? Vi ved det ikke. Det kan systemet trods alt ikke fortælle os.

Vi har i dag i Seniorklubben 797 medlemmer, som er på Nettet.
340 af dem har bedt om at få nyhedsmail, når vi har nyt at berette.

Jeg spø'r af og til klubmedlemmerne om torsdagen, men de er jo ikke nødvendigvis repræsentative, netop fordi de ofte kommer og derfor er nogenlunde opdaterede m.h.t. vore aktiviteter.

Flere er slet ikke på Nettet, andre ved ikke hvordan man kommer ind på hjemmesiden eller føler ingen trang til at spilde tid på den slags.

 

En del, der ikke er på Nettet, siger, at det er de for gamle til. Det er i hvert fald noget vrøvl. Min egen kone, f.eks., har netop anskaffet sig sin egen PC og går på kursus for at lære at bruge systemet.

Jeg har f.eks. alverdens opslagsbøger, der fylder mange reolmeter. Nu samler de støv, thi det er meget nemmere og hurtigere at finde de fleste svar på Nettet på brøkdele af sekunder, hvor jeg før skulle op på en stige for at hente den nødvendige opslagsbog, der så i øvrigt var håbløst forældet allerede inden den blev trykt!

 

Som sagt ved vi ikke noget om, hvem der bruger hjemmesiden, idet vi meget sjældent får mail fra medlemmerne. Heller ikke når vi direkte beder om reaktioner.

 

Selv tegner jeg mig dog for en stor del af besøgstallet; ganske enkelt fordi jeg jo tælles med, når jeg er inde for at se om mine artikler er kommet med i den form, jeg ønsker. Så hvis vi siger, at der er 158 ægte henvendelser om dagen, kan et par af dem godt være mine.

 

I er velkomne til at fortælle os bestyrelsesmedlemmer om I bruger Hjemmesiden. Vore mailadresser står på siden.

 

Johs.