Bryllupsrejsen gik til Nordkorea
Torsdag d. 1. maj kl. 13:30 får vi besøg af Anja Juhl Jensen, der tager os med ind i en ellers lukket verden, hvor hun vil fortælle om, hvordan det var at ankomme til Nordkorea, blive konstant overvåget døgnet rundt og kørt rundt til statuer, der hylder Kim'erne alt imens guiderne lovpriser Nordkorea og deres leder.
Hun kommer også ind på de historiske begivenheder, der førte til det delte Nord- og Sydkorea, som reelt aldrig har afsluttet krigen, samt hvordan forskellige historiske begivenheder siden har påvirket det lukkede Nordkorea, murens fald, Covid-19, skiftende amerikanske politikere og nu Putin.
Både før, under og efter turen har hun læst en del beretninger fra afhoppere om deres hverdag i Nordkorea, som understøtter nogle af de observationer, hun og hendes mand selv gjorde undervejs på bryllupsrejsen rundt i Nord- og Sydkorea. Eksempelvis så de ikke en eneste fugl eller insekt i Nordkorea.
Anja Juhl Jensen vækker nysgerrighedens interesse, og det er en barsk og tankevækkende fortælling om, hvordan krig og et familiedynasti kan skabe et parallelsamfund til resten af verden.
En spændende eftermiddag venter os torsdag den 1. maj 2025 kl. 13:30 i ”Rold Skov”
Julefrokost i Seniorklubben i Aarhus.

Et lidt utraditionelt seniormøde
Vi havde den sidste torsdag i oktober et lidt utraditionelt seniormøde.
I 2011 var Seniorklubben i Provinsen på besøg på Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor vi dengang bl.a. hørte om Ovartaci og hans værker, og der var vel ingen der, ud fra det vi så og hørte dengang, forestillede sig, at han en dag ville få sit eget museum, men det er nu sket.
Det har til huse i den tidligere Danmarks Journalisthøjskole lige over for DR på Olof Palmes Allé.
Vi blev vist rundt af en guide, der, udover at fortælle om Ovartacis liv og virke, med stor indsigt berettede om datidens behandling af psykiatriske patienter.
Ovartaci, hvis borgerlige navn var Louis Marcussen, og en af Danmarks mest markante psykiatriske kunstnere, har en helt central placering i museets samling.
Louis tildeler sig selv navnet Ovartaci, og hans særegne værker, malerier, tegninger og skulpturer, er skabt over 56 år, fra 1929 og til sin død i 1985, 91 år gammel, hvor han i hele perioden var patient på hospitalet
I 1979 blev han inviteret til at bidrage til udstillingen“Outsider” på Louisiana i Humlebæk, hvor han kom i fint, internationalt selskab og fik stor ros, specielt for sine skulpturer.
Efter besøget på museet, gik vi over til DR og til et af kantinen veltilrettelagt kaffebord.
Tekst og foto: Jørgen Lauritsen.
26.september 2024

29. august 2024

Vi fik fortalt om teatrets historie og den kultur- og teaterhistoriske udvikling, der gennem tiden har præget både repertoire, genrer og de produktionsformer, der på mange måder ligner dem fra vores tidligere arbejdsplads.
Aarhus Teater er en arbejdsplads med mange funktioner, afdelinger og produktionsprocesser. Og så er der alle stjernerne, både dem på scenen og ikke mindst dem, som vi ikke ser, der arbejder bag kulisserne og trækker i trådene.