skt.bendt23 friske seniorer mødtes den 4.sept. kl. 10,00 ved det gamle Radiohus for i dejligt vejr at køre til Ringsted, hvor vi skulle se og høre om Sct. Bendts Kirke og derefter besøge ”Radiohuset”, som Ringsted radiomuseum kalder sig.
Kirketjeneren var en fantastisk fortæller og vi hørte om alle de gamle konger og dronninger, der lå begravet i kirken markeret ved gravstene i kirkegulvet.
Herefter kørte vil til ”Radiohuset”, hvor frivillige havde etableret en stor udstilling helt fra radioens start med gamle radio- og tv-apparater, som alle var markeret med årstal og fabrikationsnavn. Museet blev startet af Bjarne D.Nielsen i 1993 på basis af frivilligt arbejde og mange pensionerede radioteknikere og andre interesserede hjælper til , så i dag ejes en stor samling af gamle istandgjorte apparater, som også udlejes til TV og filmselskaber til produktioner som f.eks. Krøniken,  Flammen og Citronen, Badehotellet o.s.v.

I 2013 indviedes det nye museum i en bygning, som i en periode havde været nødkirke for Sct. Bendts kirke i centrum af byen, som kommunen havde stillet til rådighed for den nette sum af 1.000.000 kr. som det lykkedes foreningen at skaffe dels ved egen kraft og dels fra sponsorer. På Ringsted Radiomuseum vises primært apparater, som har været i private hjem. Samlingen dækker en periode på ca. 100 år, fra 1900 til 2000.

  • Fonografer & Grammofoner
  • Krystalapparater & Radioer
  • Højttalere & Båndoptagere
  • Sort-hvid Fjernsyn & Farvefjernsyn

Radiomuseet har 40 TEMA-udstillinger Det er bestemt et besøg værd, - kik på deres hjemmeside:  www.ringsted-radiomuseum.dk - og vi havde alle en dejlig dag. Sv. Erik