29. november.

36 seniorer startede kl. 8.05 fra det gamle Radiohus i Hennings bus.  På transportcenteret ved afkørsel 39 samlede vi Karin og Ole Østergaard op og fik der morgenkaffe, rundstykker og bitter.

Med alle samlet bød Henrik velkommen til turen og oplyste samtidig aftenens menu for at give mulighed for en ”pølse” inden, hvis den ikke syntes spændende.

Temperaturen var omkring 0 grader, så landskabet, vi kørte igennem var hvidt. 

På vejen over Fyn sang vi en sang, Vibeke havde skrevet til lejligheden.

Vi kørte til Ejer Bavnehøj, hvor vi også  i 2019 havde spist frokost.  Frokosten her var lune hjemmelavede (af Lises mand Finn) frikadeller og kartoffelsalat.  Denne gang blev der spist inde i bussen, hvorfra vi også kunne nyde den flotte udsigt.  Flemming Petersen nød vist som den eneste også udsigten oppe fra tårnet.

Der var klart solskin på vejen til Århus, hvor vi ankom til Den gamle By ca. kl. 14.00.  Vi gik rundt i Den gamle By i ca. 2 timer.  Nogle fik genopfrisket hukommelsen fra barn- og ungdommen i 1974-kvarteret, andre gik indenfor et sted og smagte ”ingenting” og fik historien om småkagen.  Andre igen varmede sig med gløgg på Torvet.  Det var koldt at gå rundt, men det var tørvejr.  Inden afgangen derfra var der mulighed for varme drikke som kaffe på forskellig måde mm. Ved bussen.

Vi blev indlogeret på Wake Up-hotellet og blev kl. 18.00 kørt til Cafe Olive, hvor vi spiste en dejlig 3-retters menu.  6 medlemmer af DR Seniorklub Århus deltog i middagen.

Flere gik tilbage til hotellet gennem den lyspyntede by.

30. november.

Vi vågnede op til en snedækket by.  Der var nærmest kaos i byen, så på et tidspunkt blev bybusserne indstillet!  Herligt med egen dygtig chauffør. 

Vi var 21, der tog imod tilbuddet om at se DR-lokaliteterne i Århus.  Arne Abrahamsen og Søren Bonde viste os rundt og havde fået flere af de arbejdende til at fortælle om, hvad der foregik i studierne, om rekvisitterne mm.  Det gav hyggelige minder om vores egen tid i DR.

De øvrige blev formentlig tilbage på hotellet, da det ikke rigtigt var gå-ud-vejr.

Kl. 11.20 gik turen hjemad.  Det gik lidt langsomt i ned gennem Jylland, dels pga. vejret, dels pga. et uheld med en lastbil.  Vi nåede hjem til Lise ca. kl. 14.00, hvor der ventede os en dejlig julefrokost.  Det meste hjemmelavet.

Inden vi forlod Fyn og kørte over Storebæltsbroen, blev der serveret kaffe og Henriettes ølkage i bussen.

Karin og Ole blev sat af igen ved afkørsel 39, og vi øvrige ankom til Radiohuset kl. 19.30.

Tak for en hyggelig juletur.

Jytte Eltang

Se Jørgen Lauritsens fotos her