Torsdag den 18. august 2022 kl. 09.00 drog 50 seniorer + Lise og Henning afsted fra Radiohuset mod Møn.

Hvor var det dejligt at se så mange igen efter en laaaaang sommerpause.

I Rønnede samlede vi Østergaard parret Karin og Ole op og nød samtidig kaffen, rundstykkerne og - for nogles vedkommende - en lille bitter.

Herefter kørte vi videre og næste stop var samlermuseet Thorsvang i Stege.

Det er et herligt sted - blot startet af en enkelt privat samler nemlig Henrik Hjortkær -  som nu er udvidet til det 9.000 kvm store museum, som drives udelukkende ved hjælp af frivillige ildsjæle.

Det var super spændende at se gamle værksteder og butikker, masser af gamle radio- og tv-apparater, kaffestel fra både vores oldemor og  mormors tid, flødekander, øl, gammelt legetøj og meget meget mere. Udenfor stod små stationshuse, kolonihavehuse og karruseller m.m. fra barndommens omrejsende gøgl.

Det var virkelig nostalgiens højborg.

På matriklen er også en lille bunker fra 2. verdenskrig, som også kan besøges. 

Det var svært at løsrive sig, men vi skulle videre for at finde et sted, hvor vi kunne spise Lise og Hennings medbragte og altid lækre frokost.

Det blev på strandvejen lige ned til vandet - skønt og hamrende varmt.

Efter frokosten kørte vi den smukke tur gennem Ulvshale frem til Nyord - den lille bilfri by. Her havde vi en times tid, som kunne bruges til at se kirken, gå en tur til den lille havn eller shoppe lidt specialiteter fra Nyord. Inden hjemturen mødtes vi ved bussen til kaffe, Gin Tonic eller en Magnum is og lidt hygge i græsset eller i skyggen.   

Efter en lang og varm dag med gode oplevelser og seniorhygge drog vi med Hennings bus hjemad og sagde farvel ved RH.

Skøn tur - skønt vejr - skønt selskab. 

Tak til alle for jeres - som altid - høje humør.

   

vibeke reenberg