Frbgpix

  1. 2.maj 2019

Vi var i Frederiksberg Have med en rundvisning ved Kim Greiner, som er uddannet skov- og landskabsingeniør.

Han gav os en gennemgang i haven med henvisninger til havens og bygningernes historier. Han fortalte om Amagerbyen på Frederiksberg, Prinsessernes gård og Frederik den 4`s pragtfulde barokhave. Haven og bygninger blev etableret, på kongernes påbud, af hollændere og netop bygningerne bærer præg af hollandsk byggestil. Selv Frederiksberg Slot er et tydeligt bevis på den hollandske indflydelse. Her fik vi historien om Frederik den 4, der kronede sin dronning i soveværelset, og om Caroline Matildes og Struenses hyggestunder i slottets marmorbad.

Af alle konger var det Frederik 6`s slot og have og her vandrede han rundt med dronning Marie under armen, medens han tænkte på maitressen Fru Dannemand.

Fra begyndelsen af 1700-tallet blev barokhaven omskabt til en romantisk landskabshave med Det kinesiske Lysthus, Apistemplet, Kildegrotten, Vandfaldet, Fasangården, Schweizerhuset m.m.

Vi havde en udtømmende rundvisning, der udover den historiske viden om området, gav en beskrivelse af områdets vegitation, som også har historisk interesse.

Alt i alt en rigtig god og inspirerende dag, som blev rundet af med frokost på Frederiksberg Rådhus.

Tekst og foto 

June