image002.jpg

 

Sensommertur til

Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord),

Sisimiut (Holsteinsborg)

og Ilulissat (Jacobshavn).

Den 2. – 9. september 2010

Tilmeldingsfristen er udløbet, men hvis du er interesseret, prøv at kontakte Hanne Hjorth 

Rejseprogram pr. 11/3:

Torsdag den 2. september.

image006.jpg 

Afgang med Greenland fra København kl. 09.10. Flyvetiden er 4½ time, men p.ga. tidsforskellen, lander man allerede i Kangerlussuaq kl. 9.40.

Herefter indkvartering på Hotel Kangerlussuaq, hotellet ligger i lufthavnsbygningen med det smukke klippelandskab lige i baghaven. Efter check ind byder rejselederen velkommen, og herefter er der udflugt til den imponerende indlandsis. Undervejs i bussen vil der være sandwich. Om aftenen er der middag på hotellet.

 

Fredag den 3. september.


image008.jpgEfter morgenmaden er der afgang med fly til Sisimiut, som er Grønlands 3. største by med ca. 5000 indbyggere. Sisimiut har et pift af storby facetter, men stadig med den karakteristiske Grønlandske charme. Efter indkvartering på Hotel Sisimiut, er der byrundtur med den lokale bybus. Turen starter i kulturhuset, hvor der også spises frokost. Efterfølgende går turen gennem den gamle koloni by, med huse tilbage fra 1700, og kontrasten med de nyere og meget omtalte boligblokke. Turen går også forbi havnen, med alle de lokale fiskere og den slutter med et besøg på det lokale museum. Resten af eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd. Middag på hotellet.

Lørdag den 4.september.


Efter morgenmaden tager guiden, de der har lyst, med på en lille vandretur til teleøen, en gammel eskimo boplads, her spises de medbragte madpakker, inden turen går tilbage til byen. Et must i Sisimiut er ”kaffemik”, man bliver inviteret på kaffe og kage i grønlandske hjem, og hører lidt om dagligdagen i familien. Pga. pladsen bliver vi delt op i mindre grupper.

Middagen denne aften serveres på en god kinesisk restaurant nær havnen.

Søndag den 5. september.

 

Dagen kan være på egen hånd i Sisimiut, er der stemning for det, vil guiden selvfølgelig være behjælpelig med goderåd og ideér til udflugter i området, og han vil også selv give sig ud påmindre vandreture, hvor alle selvfølgelig er velkomne. Frokosten aftales med guiden og middagener på hotellet.

image010.jpg     image012.jpg   image014.jpg
                                                                                 Ilulissat

Mandag den 6. september.

 

Efter meget tidlig morgenmad er der afgang med fly til Ilulissat. Flyturen er på 40 min. og ved ankomsten ca. Kl. 9,05 er der transport til hotel Hvide Falk. Efter indkvartering vil der være byrundtur,turen går forbi havnen, bycentrum og bl.a. ”brættet”, hvor de lokale fangere daglig sælger dagens fangst. Turen slutter med Knud Rasmussens museum. Herefter er der frokost på hotellet og efterfølgende tager guiden os med på en vandretur til Sermermiut, som er en gammel boplads, der ligger lige ved mundingen af Isfjorden, hvor de kæmpe isbjerge er strandet på en gammel moræne. 
Middagen på hotel Isefjord..

Tirsdag den 7.september.

 

Dagen er til tilvalgsture (valg af disse ture skal senest bestilles ved møde med guiden som omtalt ivedlagte brev) og evt.vandreture. Frokost aftales med guiden – middag på restaurant Mamatut.

 

 image016.jpg     image018.jpg     image020.jpg
                                                                                Rodebay

 

Onsdag den 8.september.

 

Om formiddagen – ca. kl.10,00 – sejler vi ud i fjorden med kurs mod Rodebay, en bygd på 50 indbyggere. I Rodebay fortæller guiden lidt om dagligdagen i bygden. Frokost serveres i H 8,kgl.grønlandskeHandels gamle pakhus. Efter frokost og rundtur sejler vi tilbage til Ilulissatog forventes at være dér ca. kl. 15,00.

Afskedsmiddag på hotellet.

Torsdag den 9.september.


Fra morgenstunden er der afgang fra Ilulissat, efter en flyvetur på ca. 1 time ankommer vi til Kangerlussuaq.  Kl. 11.15  afgår flyet til København hvor det ankommer (igen  grundet tidsforskellen) kl. 19.45.Pris:    Pr. person i dobbeltværelse DK 20.550     
Tillæg              Enkeltværelses tillæg DK. 1.600. 

Prisen dækker Fly København-Kangerlussuaq-Sisimiut-Ilulissat- Kangerlussuaq-København,
skatter og afgifter, ophold i delt dobbeltværelse, 1 nat Hotel Kangerlussuaq, 3 nætter Hotel Sisimiut, 3 nætter Hotel Hvide Falk Ilulissat, fuld pension samt guide under hele turen.


Tilkøbs udflugter: (som bestilles hjemmefra af hensyn til plads).

Helikoptertur

Med 20 millioner tons is om dagen er Ilulissat isbræ den mest producerende isbræ på den nordlige halvkugle. Den er syv kilometer bred, over en kilometer tyk og bevæger sig med en fart af næsten en meter i timen. Det er et fantastisk syn, at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter. På helikopter turen flyver vi lavt over isfjeldene i Isfjorden og  brækanten. Vi lander på fjeldet ved Kangia – midt i det fredede område , der er optaget på UNESCO´s verdens naturarvsliste. Her holder vi en ½ times pause, hvor du kan nyde scenariet. Flyvetid ca. 50 min.

Pris pr, person Dk. 2.695,- - Varighed 1 time og 20 min

Hvalsafari

Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i  Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Konstant radiokontakt til byens fiskere og fangere er vor kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. De fleste hvaler vi ser  på turene er pukkelhvalen med dens karakteristiske hale, men også finhvaler kan vi være heldige at møde. Frokost inkluderet i turen.

Pris pr. person Dk. 995,- - Varighed 5 timer.

Eqi:

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 km nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde der brager ud i vandet er betagende.

Afgang fra Ilulissat kl. 07.00 i bekvem båd, med god plads både ude og inde. Der vil være te og kaffe undervejs, og mulighed for at købe øl og vand. Desuden bliver der serveret lidt brød efter afgang. Undervejs vil guiden fortælle om de ting vi sejler forbi.

Kl. 11.30 bliver der serveret en lækker frokost. I ca. 1½ time ligger båden foran bræen, og håber at  se nogle flotte kælvninger.

Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er ”havnen” ved Ice Camp Eqi. Her sættes de der skal overnatte af, vi andre bliver ombord og sejler retur til Ilulissat.

Pris DK. 1.500,- pr. person - Varighed 12 timer (de der har prøvet turen, siger den er fantastisk og ikke føles lang).

Der er desværre ingen sne i september, så hundeslæde er ikke muligt