Forårsturen i maj 1989 med DR Seniorklub gik til Holland. Jeg var på det tidspunkt passivt medlem af Seniorklubben. Jeg meldte mig til turen sammen med min kone, som ikke havde været i Holland før, og som altid havde ønsket sig at se de smukke blomstrende tulipanmarker.

Turen begyndte ved Enghave Station, og vi kørte mod Gedser. Vi havde ikke kørt ret længe, før en dame midt i bussen rejste sig op, stillede sig i midtergangen og vendte sig mod bagenden af bussen. Højt og tydeligt sagde hun, at nu skulle hun da se, hvem hun skulle rejse sammen med. Der blev helt stille i bussen.

Herved fik fru Barsøe (for hende var det) øje på mig. Hun kiggede overrasket på mig og sagde: ”Hva´ pokker, Fenger, er du med? Du er da ikke gammel nok til at rejse med Seniorklubben!”.
Og hvad svarer man så på sådan en bemærkning? Jeg rejste mig op og sagde: ”Jeg er med på prøve for at se, hvordan man skal begå sig som pensioneret DR-medarbejder.” Så var vi på talefod, og vi fik mange sjove stunder på rejsen med fru Barsøe og hendes mand.

Efter mange oplevelser gennem Holland nåede vi den næstsidste dag frem til ostebyen Alkmaar. Seniorklubben havde arrangeret en ostesmagning, som foregik i en stor lade. Blandt rejsedeltagerne var Svend Saabye, som blev lokket til at underholde på et klaver, som stod i laden. Jeg var kommet under vejr med, at hr. og fru Barsøe havde guldbryllupsdag, mens vi var i Holland. Jeg fik aftalt med Svend Saabye, at han på et tidspunkt skulle begynde at spille brudevalsen. Vi fik brudeparret (som var meget overraskede) ud på gulvet til en vals, og alle klappede og morede sig. Ikke mindst hr. og fru Barsøe som, da dansen var overstået, fortalte os, at det først var året efter, at de havde den runde bryllupsdag. Alle rejsedeltagerne lo, så loftet på laden næsten løftede sig. Året efter, da deres guldbryllupsdag var overstået, fik jeg at vide af fru Barsøe, at den dag i osteladen i den hollandske by Alkmaar var lige så festlig som familiefesten, og de ville ikke glemme den.

Dette var oplevelser fra vores første rejse med Seniorklubben, og det blev ikke den sidste.
Vi har haft mange dejlige ture med gode rejsekammerater.

Hilsen fra Vagn Fenger
Oktober 2010