BoyEn smuk varm solrig forårsdag blev vi samlet op af Henning’s bus og kørte mod Århus, Lise kørte og vi kunne ønske hende tillykke med fødselsdagen, inden hun blev sat af, da hun skulle tilbage og passe kontor og udarbejde vagtplaner. Vi blev som vanligt beværtet med såvel kaffe og kage som en lille én.  I Århus kørte vi langs med vejarbejdet i forbindelse med etableringen af letbanen, som bl.a. kommer til at køre lige forbi DR Århus. Vi  mødtes med de af DR Århus seniorklubs medlemmer, som havde valgt at deltage og Arne Abrahamsen  bød velkommen med en dejlig frisk velkomstdrink. Efterfølgende kunne vi nyde Henning’s frokost samtidig med, at vi nød solen. Søren Bonde /DR og journalistpraktikant Sarah  viste efterfølgende rundt i DRs lokaliteter, som  var velkendte af mange og enkelte fik deres første indtryk af huset. Så skulle Henning igen køre ad små kringlede ensrettede veje godt vejledt af Arne, så vi kunne komme helt tæt på vores hotel, der var godt placeret midt i byen ved Domkirken  og til den anden side med udsigt til kanalen .
Vi fik tildelt vores små bitte værelser, som desværre for nogle havde problemer med vandhanerne, så enkelte måtte skifte rum. Så var der frit slag for en lille lur eller en tur rundt i byen, som vi jo var midt i.
Senere mødtes vi og fulgtes til ”Restaurant Olive”, hvor vi nød en dejlig smukt udseende og velsmagende 3 retters menu. Vi kunne selv medbringe vin, og det havde Henning sørget for.  Arne fortalte, at han i denne gade Mejlgade havde lavet billeder af de gamle forretninger og fundet gamle billeder frem og suppleret  dem med en lille tekst, og de var hængt op i forretninger i hele gaden. Vi spadserede til hotellet i løftet stemning og godt humør og enkelte fik et kig ind i Cafe Hack  og en drink ved kanalen, hvor der var en dejlig stemning i det skønne lune aftenvejr.
Efter indtagelse af morgenmaden med udsigt over byen kørte vi igen af smalle ensrettede gader til Aros, hvor vi bl.a. kunne se ”A new Dynasti – Created i China”, hvor et tæppe som forestillede et tigerskind viste sig at være lavet af cigaretter og en skøn udseende krystallampe var behængt med plastikdunke alt sammen symbol på Kinas udvikling – set i lyset af, hvordan det havde været. Figuren af  den siddende dreng var så utrolig fin, flot og detaljeret at man kunne granske  den i  lang tid. Regnbuen var så utrolig flot og gav  sug i maven, når man spadserede rundt  og igen fik et helt fantastisk vue over byen. Vi fik et tiltrængt hvil i den lille krydderurtehave, hvor vi fik en  snak med én af kokkene som var ved at samle ind til frokosten. Det var et ganske flot og oplevelsesrigt besøg, Aros er bestemt værd at gense.
Vores frokost blev indtaget ved Henning’s bus i strålende sol og varme,  og som vanligt suppleret med diverse øl, vin og snaps. Derefter gik turen mod KBH med indtagelse af kaffe, kolde drikke og Irish Coffe, så vi var godt trætte og mætte,  da vi nåede vores destinationer. 
Else Søgaard.
Se Marianne Frederiksens og Gert Georgs billeder her