Bornholm2012Der var lovet sol og tørvejr på vores årlige tur med vore svenske kolleger. Dog ikke af Ole Koefoed, som havde tilrettelagt en dejlig tur, men det blev det ikke.  Alligevel havde vi to dejlige dage på Bornholm i Hennings bus – den første dag sammen med svenskerne i deres bus.
Torsdag den 9.august  startede vi fra Radiohuset tidligt om morgenen for at nå færgen i Ystad kl.08,30, og var glade, da vi så, at svenskerne også havde nået denne færge. Da vi kom til Rønne kørte vi til Gines Minde ved Helligeder og Teglkås - de små havnebyer nord for Hasle helt nede ved vandet. Her bød vi svenskerne velkomne med croisans og gammel Dansk. Herefter kørte vi til Hammershus, hvor vi stadig i sol kunne nyde udsigten og det interessante museum. Ikke langt herfra ligger Opalsøen, hvor Henning bød alle 73 personer på en kæmpe frokost med alt hvad hjertet kunne begære – og så kom regnen. Heldigvis havde Henning et par store pavilloner, så en del af os kunne undgå den værste regn. Bent Erik havde fundet en rigtig dygtig hamonika-spiller, og da regnen holdt op gik dansen livligt. Desværre kom regnen igen, og derfor kørte vi direkte til restaurant Bolsterbjerg, hvor vi fik kaffe og lagkage. Her tog vi så afsked med svenskerne. Vi blev enige om, at selvom det havde regnet en del, havde det været en rigtig god dag.
Vi kørte så til hotel Balka Søbad, hvor vi indtog en fantastisk buffet, og vi boede på nogle dejlige værelser nær vandet.
Fredag den 10.august startede i tørvejr, og vi kørte til Snogebæk, hvor vi virkelig opdagede, hvor hårdt vejret og finanskrisen har ramt øen. Det var ikke en turist i denne by. Bagefter kørte vi til Årsdale, hvor det samme gjorde sig gældende – en helt uddød by. Så kørte vi til Svaneke røgeri, hvor der var bestilt frokost til os – og så kom regnen igen. Vi gik rundt i Svaneke et par timer, og her var der dog andre turister end os. Nu kørte vi til Østerlars Rundkirke og derefter til Rytterknægten, hvor udsigten havde været smukkere i solskin. Eftermiddagskaffen indtog vi på DanHostel – vandrehjemmet i Rønne, der oprindelig var bygget af tyskerne til tyskerne og siden overtaget af russerne. Et rigtig pænt vandrehjem i Galløkken ved Rønne. Vi fik en times tid i Rønne by, inden hjemrejsen med færgen begyndte kl. 18,30.
Trods vejr – en dejlig tur med et dejligt selskab – og Henning og Bent til at varte os op. Tak for det.

Hanne Hjorth