Hubert24. november 22
Denne torsdag havde vi besøg af Jørn Hubert Olsen (Hubert), som mange af os har arbejdet sammen med i DR. 
Hubert skulle tage os med på sine rejser i Sydeuropa og Nordafrika sidst i fyrrerne og først i halvtredserne.

Man kunne straks mærke, at Hubert var i sit es på scenen i Klærkesalen. Han indledte lige med, at selv om man dumper i fysik til realeksamen kan man godt komme i lære og ende som elektriker og senere ingeniør. Hubert kom efter udstået læretid i militæret, som blev en lidt længere affære end tiltænkt og ja, så fulgte mange år i DR, som vi også lige fik med. 

Nå men det var jo rejserne………………….
Hubert og en kammerat tog afsted - til først et pariser eventyr, hvor de solbadede ved Notre Dame og kørte i hvidløgs duftende metro (ikke helt Huberts ord), videre til Nice og herefter rundt på Korsika. De sov i det fri, for der var ikke vandrehjem - dengang sidst i fyrrerne /første i halvtredserne. 

Så blev det Italien - masser af marmor - Thorvaldsen - Firenze - museer en más - Milano og så toget hjem. Utroligt, hvad Hubert husker fra disse rejser - ja vi fik indblik i hans mange sjove oplevelser krydret med muntre ‘’ha ha det ku’ man dengang’’, møder med interessante mennesker, damer og andet godtfolk. 

Næste tur Italien, Capri Pompeii og Amalfi, videre til Sicilien herunder selvfølgelig bl.a. Palermo. Efter skønne Italien blev det Tunis og Algier, hvor man skulle passe både på soveposer og andet grej. På denne tur lykkedes det at finde vandrehjem og få rigtig mad. Der blev også holdt øje med sådan et par gutter af politiet, så man ikke røg ind i spil eller andet - for unge fyre - upassende!!
Hubert synes det var spændende rejseform, han havde mødt masser af af spændende mennesker fået masser af gode oplevelser og sidder nu med masser af skønne minder.
Og vi fik masser af grin - ja - en rigtig sjov eftermiddag i Huberts selskab.

ref. vibeke