Claus Jacobsen6.10.22
Claus Jacobsen har været forbi seniorklubben adskillige gange med sine succesforedrag. Skoleskibet, Skagenmalerne og senest denne torsdag, hvor vi fik hans liv i DR gennemgået med billeder fra en svunden til, hvor DR var det DR, som elskede. Claus har været ude og inde af DR flere gange, men mest kendt er han nok fra sin fremtræden i tv-avisen. Sminkedamerne havde en speciel måde, Claus skulle sminkes på, således at hans helt unike næse ikke stjal billedet.

Og så fik vi historien om, hvorfor næsen var blevet skæv. Claus var på Amalienborg Slotsplads for at hylde de kongelige. Han ville have det bedste udsyn og klatrede op – og faldt ned, lige på næsen.

Derfor blev han kørt til Sct. Joseph Hospital, og her blev den ikke rettet ud men forblev skæv.

Claus var jo dagens gæst, og netop i lokaliteten, hvor han var indlagt efter det ulykkelige fald.

Det blev så hans varemærke.

Vi fik mange muntre historier om Claus’ møde med kendte – og hans besøg rundt i verden var i 1978 hele 18 lande på et år. Så ud af DR igen, og informationschef i Nordisk Råd i fire år. Og hurtigt videre til Walter Cronkite, som Claus fik hevet ombord i Skoleskibet Danmark med fantastiske oplevelser for seerne. Walter var ikke mindst kendt for sine 19 år som ankermand på CBS News. Vi var vidt omkring med Claus. Til OL i flere omgange, og der er egentlig ingen ende på de veje og specielt afveje, som Claus kan fortælle om. Lystigt besøg med en mand, der virkelig har præget i DRs store år.

Tekst : ørs-
Foto: Flemming