Allan Hoier25. januar 2024
Vi havde besøg af Allan Høier, forfatter, skuespiller og visesanger, virtuost akkompagneret af klassisk guitarist Allan Sjølin. De underholdt med et cabaret-portræt af Jeppe Aakjær (1866 til 1930) fortalt med hans egne sange og historier - og lidt til.

I åbningsscenen kommer Allan Høier ind på scenen som Manden med Leen (Døden) – en galgenhumoristisk charmetrold - for at hente Jeppe, men inden leen kommer i brug får Jeppe gennemtrumfet, at han må lade sit liv passere revy. Jeppe og Døden har nogle fine dialoger, hvor vi hører bl.a. om Jeppes engagementer, hans ophold i varetægtsfængsel på grund af hans foredrag om den franske revolution - og hans angreb på Indre Mission. Og Døden vil da også gerne høre meget mere om kvinderne i Jeppes liv.
Jeppe og Dødens dialoger er meget, meget humoristiske!

Vi får også – når det passer i dialogen – mange af Jeppes kendte digte: "Spurven sidder stum bag kvist", "Sneflokke kommer vrimlende", "Jeg er havren, jeg har bjælder på" ”Jens Vejmand” og mange flere.

Det var en festlig eftermiddag i DR Seniorklub med to meget engagerede mænd, visesangeren og guitaristen, i sublimt samspil.

Referent June        

Foto Jørgen