Mogens HansenTorsdag den 22. november 2023 havde vi besøg af super skønne og mega charmerende Mogens Hansen, tidligere præst og DR radiomedarbejder.
Mogens blev født på de gamles hjem i Skjern og herfra fik vi selvfølgelig et par barndomserindringer f.eks. på trehjulet cykel op og ned ad gangene, forkælelse m.m. (forældrene var forstandere på hjemmet).
Efterfølgende flyttede familien til Nørrebro (1. kulturchok,), hvor Mogens voksede op og med kirkegang og søndagsskole. Senere på sangskole (2. kulturchok) sproget!!
Mogens tog udgangspunkt i nogle - for os alle - velkendte sange. Ret interessant, da vi både fik baggrunden for sangene og Mogens’ erindringer, som knyttede sig til sangene. Og selvfølgelig sang vi også selv - nemlig sangene .

Skuld gammel venskab rejn forgo,
Jeg ved en lærkerede,
I østen stiger solen op,
Når jeg ser et rødt flag smælde (og her rejste formanden sig selvfølgelig op!!)
Dejlig er den himmel blå. ‘

Mogens spillede klaver til det hele, skøn sangtime, som vi fik med i købet.
Den unge Mogens drømte om at blive barpianist, men blev præst med start i Filips Kirke på Amager.
Som det jo er sket før -  man har et erhverv, og sideløbende laver man noget radio og bliver bidt af det - og det skete også for Mogens. Mogens var bl.a. ophavsmand til Ved dagens begyndelse. Mere end 20 år blev det til i DR. 
Et af vores medlemmer nævnte undervejs, at Mogens også et år modtog P1 prisen. 
Det var herligt at høre Mogens fortælle om sin tid i DR, som han satte meget stor pris på og såvel han som fremmødte kolleger var glade for gensynet og der blev krammet igennem.  

Sikken dejlig, underholdende og meget interessant eftermiddag.   

foto og ref.: vibeke 

 

test