Metz

”Vil du opnå kontakt med det modsatte køn,
må du lære dig følgende regler, min søn:
Hvis du møder et pigebarn under de ti,
er det bolcher og bændellakrids hun kan li´
står der sytten i øjnenes stjerner, vis
hende Glostrup som var det en nat i Paris!
Er hun tyve og frejdig og lidt for erfar’n
så fortæl, du har kendt Grete Garbo som barn!
Ser du tredive blå somre i øjnenes glans,
bør du byde de tredive blå somre til dans!
Er hun fyrre og færdig med fyrre, berøm
hendes kløgt, hendes krop, før hun mister din drøm!
Bliver hun tres eller firs eller mere, min ven
er det bolcher og bændellakridser igen!”

Ovenstående digt er fra Halfdan Rasmussens righoldige produktion, som Georg Metz holder uendelig meget af. Georg, som vi kender fra DR og var dagens gæst, citerede Halfdan.

Georg Metz, som vi alle kender fra Radioavisen, TV-avisen og adskillige magasiner i radio og tv. Det må siges at være en kær gæst, der ikke var kommet for at fortælle os om DR. Næh, det var om humor, og det blev en rigtig hyggelig eftermiddag med vitser fortalt til Georg af nogle af ophavsmændene selv. Vi var omkring Bent Melchior, Georgs egne tanter, Piet Hein, Halfdan Rasmussen, Møllehave, Storm P., Thorkild Bjørnvig og Ole Knudsen (mangeårig medarbejder på Politikens At Tænke Sig). Georg strøede om sig med anekdoter og selv sjove skilte rundt i offentlige institutioner kom med. Eksempelvis; Toilettet i stuen er i uorden – Elevatoren til 1. sal kan benyttes.

Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann (som har sagt: Ytringsfrihed er godt – men man behøver ikke at bruge den hele tiden). Anker Jørgensen (jeg har tit bedt folk om at rejse ad helvede til – på en sådan måde: at de har glædet sig til turen). Og Jens Otto Krag, Per Hækkerup og Karl Skytte var også gode til at komme med mindeværdige udsagn, som vi fik genfortalt. Vi fik den ene godbid efter den anden – og skal vi lige slutte med citatet: Der var ikke huller i hans uvidenhed. Den lader vi stå og blafre fra dagens umådelig underholdende eftermiddag med Georg Metz, der bør overtales til at besøge os igen. Tak for en rigtig dejlig time med Georg.

Tekst og foto: ørs-