StefanSP

9.februar 2023

Efter vel veloverstået generalforsamling var det en af de højtrespekterede chefer fra den gode tid i DR, som kom til mikrofonen. Det var vel nok den glansperiode, hvor der var plads til at lave programmer, som man brændte for og havde økonomi til. Stefan Samsøe-Petersen var programchefen, der virkelig havde greb om tingene, og som sendte overraskende programmer ud i æteren.

Fyringsrunder, der gjorde mange afdelinger slankere, hørte til i de år, hvor Stefan var chef. Nye strukturer blev indført gang efter gang, og stemningen var ikke altid den bedste i DR. Det var den gang, hvor Mogens Vemmer og andre stærke chefer sad ved roret og kørte deres afdeling ret suverænt. Stefan var med i mange grupper, der udviklede programmer, som virkelig satte en ny dagsorden i programplanerne. Det var Jørgen Ramskov på vej op med en stribe flotte programmer produceret på vejen. Det var Radio Rita på vores egen radio, hvor Hans Otto Bisgaard havde fart på med blændende programmer. Det var en også en tid med omvæltninger, hvor man opfandt en

ny type chef. Menneskechefen. En mærkværdig cheftype, som blandt personalet blev kaldt dyrepassere.  Vi havde en Carsten Overskov, der i sin jobansøgning skrev, at han var 70 år, og havde altid været det. Han lavede tv og radio til børn og unge, som gav dem indsigt. De skulle ikke bare underholdes. Vi havde en Anette Pilmark vores radio, og det buldrede af sted med interessante oplevelser. Stefan var sektionsleder - og der var virkelig gang i kreativiteten. Men Stefan var også lidt besværlig, for han vidste, hvad han ville. Det blev det også til, at Stefan måtte sige farvel til DR.

Det var en spændende tid – og mange nye chefer fandt vej ind i DR, og mange forlod DR hurtigt igen. Stefan kom ind på, at noget voldsomt forbrug af alkohol, som ofte skæmmede lydbilledet. Det var ikke altid godt nok efter Stefans mening, så han måtte ud af DR, for at prøve noget nyt. Det blev i Nordisk Film. Men heldigvis havde Stefan sat et voldsomt godt aftryk i DR. Det har vi nydt godt af i mange år.

Tekst: Knud Ørsted

Foto: Flemming Olsen