Thomas Hoeg19. jan. 23
Hvilken herlig start på forårsprogrammet 2023!

Vi havde - på opfordring af flere medlemmer - fået Stefanskirkens skønne sognepræst Thomas Høg Nørager til at indlede forårssæsonen.

Og - ja, det var et scoop.

Thomas kom for 8 år siden til Stefanskirken på Nørrebro efter 6 år som præst i Them.

Studierne foregik i Århus og barndommen i Aalborg, hvor hans far var præst. 

Thomas fortalte levende om anerne som var en blandet flok, om sin hustru og de tre børn hvoraf kun Hugo var rigtig københavner (født her). Vi fik historien om, hvorfor han var kommet hertil - og selvfølgelig kan man næsten sige, var han meget inspireret af tidligere præst ved Stefanskirken Anne Braad samt Ivan Larsen en af de første præster, som sprang ud som homoseksuel. Skulle Thomas være præst på Sjælland, skulle det selvfølgelig være ved Stefanskirken. 

Kvindernes internationale kampdag, gadekampe på Nørrebro, pride optoget, Ramadan middag i kirken med dans og underholdning, årlig fest 23.10. i kirken, klima sorggruppe, støvbajer, Nørrebros DNA, Byggeren, BZ’ere, folkeskolen, bannere på kirken med “hints” og torsdags-rundstykker ……………………..ja mange mange interessante emner med tilknyttede fortællinger/historier.

At Thomas brænder for Nørrebro og bydelens befolkning hørtes tydeligt - Thomas talte uafbrudt og uden manuskript forstås - man kan ikke her tale om en mand af få ord. Vi kunne godt have hørt på Thomas meget længere, men vil man have mere, så er det jo bare at tage til Stefanskirken på Nørrebrogade til nogle af de mange spændende arrangementer - f.eks. i oktober, hvor Kim Larsen mindes.

ref.: vibeke 
foto: flemming