MichaelHuusomPensioneret jagerpilot Michael Huusom - med flyvernavnet "HUS" - kom forbi Klærkesalen den sidste tordag  i januar og fortalte ved hjælp af power points og slides/billeder om sine egne oplevelser fra en "omflakkende" barndom og ungdom. Han fortalte om sin skolegang (1954) i Nuuk, Grønland, skolegangen på en militær "koranskole" i Konja, Tyrkiet (1956-59) den eneste dreng med lyst hår, om kostskoleophold på Tølløse Mellem- og Realskole som 10 årig, og om to års ophold (uden skolegang) i det øde Vestaustralien (1961-63).

Vi hørte også om livet som officer i Flyvevåbenet. Michael havde her flyvernavnet HUS. Michael fortalte om, hvordan han oplevede tornadoer og oversvømmelser i Texas, krigen på Balkan, OECD traktaten "Open Skies", ja og også lidt om livet som jagerpilot i Flyvevåbenet gennem næsten 40 år.

Michael har bl.a. været flyveinstruktør på jetfly i USA i to perioder af fire år og han har uddannet mange af de danske jagerpiloter, der senere har deltaget i forskellige operationer rundt om i verden.

I oktober 2019 var han æresgæst som 73 årig tilbage i Texas for at holde udnævnelsestalen til NATO´26 allernyeste piloter.

Michael fortsatte med at fortælle om to års udstationering på Flyvestation Grønnedal, Ivittuut, Grønland, hvor han  jagtede moskusokser.

Michael Huusom var en fantastisk fortæller og alle var utroligt begejstrede.

Atter engang en dejlig eftermiddag i DR seniorklub.

Referent: June

foto: Flemming