nesgaard217. nov 2022
I dag havde vi fornøjelsen af Poul Nesgaard, som heldigvis kom i god tid, så han kunne nå en snak med bl.a. de tidligere kolleger fra B&U, som var mødt rimeligt talstærkt op.

Umuligt at skrive om denne herlige time, den skulle opleves - og vi var omkring de 60, som var kommet for at få den oplevelse. 

Poul:
man kan jo indlede et foredrag med….eller man kan gøre det med…..ja, eller måske med
mange forslag fra Pouls side f.eks. også ‘’det kunne også være min parkering her i dag’’…………….
nej, den får I senere!

Poul fortalte ikke bare om sit liv - men gjorde det finurligt og sjovt - så vi på meget spændende vis fik indblik i opvækst, søskendeforhold og bedstefars og fars religiøse og positive indflydelse på hans liv. Bedstefar var indremissionsk og far præst. 
Vi hørte også om:

  • hans meget tidligere interviews som han snød sig til, som nok kun en knægt kan gøre det,
  • hvordan han solgte billeder af sine dyr til Berlingske Tidende og
  • den gæk (lidt hævn har man da lyst til at tage) som han drev med sit gymnasium, som han var blevet smidt ud af (det var en lidt længere historie, som også var sjov).
  • Om hvordan han sammen med sin bror kom i gang med at lave film efter de begge havde haft adskillige jobs - samtidig med de gik i skole - og dermed fik sparet op til en 16 mm.

Den religiøse verden….da gud satte mig fri….fra den religiøse verden til den virkelige verden (1968, hvor Poul startede i B&U)

Poul føler sig heldig og mener det er fordi han tror på at tingene kan lade sig gøre (vi fik selvfølgelig eksempler).

Og som Poul sluttede af med at sige, så var dette foredrag det første i rækken af 5!!! Bare der havde været tid til 4 mere!!

Hvilken herlig eftermiddag med en herlig mand, som sørgede for at vi både lyttede og grinede. 

ref. vibeke
foto: flemming