inger bachTorsdag den 3. november 2022
Det er jo ingen hemmelighed, at vi godt kan lide at høre fra tidligere og nuværende kolleger og denne torsdag var foredragsholderen bestemt også meget populær. Selv om ikke så mange kunne huske skønne Inger Bach - trods hendes mere end 40 år i DR - var begejstringen  for Ingers besøg stor.

Hende ville jeg da godt have arbejdet sammen med…..(var der flere, som sagde efterfølgende).

Når ikke så mange af os kendte Inger i forvejen skyldes det formentlig, at Inger mest har navigeret i det jyske  - nemlig først i DR syd Aabenraa, hvor det blev til omkring 25 år som journalist, studievært og redaktionschef både på radio og tv, chef i DR Århus og i 7 år direktør for DR Danmark.

Da Inger mente, at hun nu havde været direktør længe nok - havde generaldirektør Maria Rørby Rønn netop besluttet - som følge af nogle for DR trælse sager - at DR havde behov for en etikchef (og nej, det var ikke Jacob Mollerups stilling) men helt ny stilling og den stilling var Inger frisk på.

Omkring etik er der - som Inger udtrykte det - ingen facitliste.

Vi forstod godt, hvor svært det må være, da Inger fortalte om nogle af de dilemmaer, man som etikchef stod over for. Inger gav os et godt indblik i, hvordan mange etiske problemer bliver vendt, inden udsendelser går i luften - det var interessant, tankevækkende og viste os, hvor vigtigt det er, at der tages vare på de mennesker, som er involveret i DRs udsendelser.  

På et tidspunkt blev det for meget med Jylland - København og omvendt og Inger stoppede som etikchef, men er stadig tilknyttet etikområdet på deltid.

Inger har også været medlem af Pressenævnet i 7 år.

Dilemmaer og etik ja, det var da lige noget der fik medlemmerne op på mærkerne, stille spørgsmål og diskutere indbyrdes.

Tak for en dejlig dag og et interessant foredrag.   

vibeke

.