Jens Gaardbo23.3.22
Det var til en fyldt Klærkesal, at Jens Gaardbo dukkede op med godt humør til de mange forventningsfulde tilhørere. Det var noget af en fortælling fra Frederikshavnerdrengen, som begyndte med en morsom og kvik beretning om det at have Nordjylland som fødeegn. Jens kender vi alle fra skærmen, og en stor del af tilhørerne kender ham fra tiden i DR. Vi fik Jens på slap line om det at være opvokset i Frederikhavn og så til Nordjyllands Radio – den DRs regionale station i Ålborg – så videre til regionale radiostation i Næstved med Grethe Kliving som chef. Derefter til Århus regionalradio og da også hos stationsforstander Leo Rix på Bornholm. Med masser af fine små anekdoter strøet mellem handlingsforløbene til en spændende tilværelse i radiouniverset for så at lande i DRTV i TVAvisen. Og så videre til TV2, som åbnede i 1988, og det var her Jens udviste dårlig dømmekraft i jobbet som nyhedschef fra 1997 til 2003. Det meddeles i efteråret 2020 fra et advokatfirma med navnet Norrbom Vinding til TV-2s ledelse, at blandt andre Jens havde været dårlig til at finde ud af, hvorledes man opførte sig som chef for specielt kvindelige medarbejdere.

Han havde været en slem dreng for mere end 20 år siden – og derfor blev han fyret. Samme skæbne måtte Jes Dorph også lide. Men til forskel fra Jes, så holdt Gaardbo sin mund og fodrede ikke aviser med sit eget syn på sagen. Jens er blevet separeret fra Pernille, som han blev gift med i 1996.

Jens laver nu TV-udsendelser for DK4, men hans tilværelse som topjournalist og vært på en national TV-station ligger i grus. Tænk, at man tyve – ja tyve efter kommer advokater og ledelse på en TV-station og meddeler, at man ikke mere er egnet til at være på skærmen. Hele MeToo-affæren har haft meget store menneskelige omkostninger to årtier efter ”den upassende opførsel” fandt sted. Vi fik med besøget af Jens Gaardbo en levende og meget ærlig beskrivelse af en nedtur af dimensioner.

Inden Jens holdt inde med sin underholdende fortælling fik vi lige en tur i kommunikationsverdenen, som Gaardbo mener er blevet helt forfærdelig. Hjemme har han 42 TV-kanaler, en evigt forstyrrende mobiltelefon, masser af radiokanaler – og faktisk aldrig fred til at slappe helt af, fordi nye medier fylder så meget i tilværelsen, at det er blevet være et helt menneske på grund af al den kommunikation. Og dertil siger Jens helt kontakt: Alt nyt er noget lort.

Så vi fik historien fra hestens egen mund. Omkostningerne har været meget meget store. Men holder vi af Jens Gaardbo efter hans besøg i DRs seniorklub ?

Et stort JA kunne høres af det bifald Jens fik, inden han forlod os.

Tak for en herlig eftermiddag med et godt indblik i en ganske udsædvanlig skæbnefortælling.

Tekst og foto: ørs-