Abelone30.1.20
Abelone Glahn talte med et glimt i øjet om, hvornår det er i tide at tænke over at rykke videre til sin - måske sidste bolig.
Hvornår er det nu? hvor skal vi flytte hen? Og hvordan får vi bevæget os fra vores nuværende bolig til en bolig for 2, og måske senere for en?
Rigtig mange spørgsmål og mange gode tips fra Abelone.
For Abelone og hendes mand Peters vedkommende skal de flytte fra en stor gl. skole med
flere bygninger og masser af kvadratmeter til en mindre bolig.
Men hvor? Ejerbolig, lejebolig, bofællesskab, seniorbofællesskab eller?
Abelone og Peter har researchet grundigt på disse forskellige boligformer og besluttet, at de bl.a. skal tættere på by og offentlig transport, men stadig i egen bolig. Vejen dertil har været lang - indtil nu 4 år - og p.t. er den gl. skole sat til salg, men ikke solgt.
De 4 år har bl.a. været brugt på at gennemgå ting, samlet gennem et langt liv. Hvordan rydder vi op, og hvordan kommer vi videre med det, der er vigtigt for os, og hvad med alle vores gode ting, som ikke skal med, men som kan bruges af andre og/eller gives videre?
Hvad kan være til nytte for næst generation?
Abelone fortalte levende om sine erfaringer med private loppemarkeder i den gamle stald, salg via DBA, Instagram, Facebook, auktionshus, istandsættelse af skolen/gøre den salgbar, oprydning og gennemgang af gamle fotografier. Det var en lang proces, hvor der undervejs både blev mindet og taget stilling. Det er vigtigt at have noget historie uden at gemme alt. Gem det betydningsbærende, men ud med gamle minder og klokkeklang lyder Abelones råd.
Og giv hellere væk med varme hænder end med kolde.
Processen inden salg med ejendomsmægler, fotos af bolig m.m. blev også vendt. Mange gode råd, mange ting at tænke over og masser af inspiration fra Abelone Glahn, journalist og forfatter. Vil du læse mere, kan du finde det på Abelones blog.
tekst: Vibeke
foto: Flemming