Historien om DR-Journalisten, karsten_bork.jpg
den internationale erhvervsmand.
 
70 lydhøre medlemmer havde fundet vej til Klærkesalen denne solrige torsdag eftermiddag, hvor folk i hele landet havde fået løn og købt hveder.


Det kunne tydeligt mærkes, da Karsten og jeg taxiede ind til Kgs. Nytorv. Karsten var noget forundret over den tætte trafik i København, men ellers skal der meget til at undre verdensmanden Karsten, der bor i London eller Svejts, når han ikke flyver verden rundt som rådgiver og bestyrelsesmedlem i en mængde store selskaber.
Karsten havde sammensat et "lysbilled"-show. 115 billeder og så gik det ellers ud over stepperne uden billede0033.jpgmanuskript og pauser.
Karsten er ikke i tvivl om, at det er hans journalistiske baggrund, der har været den platform, som har givet ham mod til at kaste sig ud i det internationale erhvervsliv. Mest kendt er han vel herhjemme som en flittig Tv-reporter og som topmand i Mærsk igennem 20 år, bl.a. som skibsreder i England og siden som reder i tæt samarbejde med hr. Møller, som han stadig har et godt forhold til. Samme hr. Møller blev noget forbløffet, da Karsten sagde sin stilling op. Fordi hans kone Jytte mente, at nu var det nok. Det var osse hende, der i sin tid fik ham til at sige ja til at begynde et job som informationschef i rederiet, så den gamle skolekæreste har haft sin indflydelse på hans karriere.
Hun passede børnebørn i London, da vi ringede fra Taxien.
Karsten erklærede sig som en stor beundrer af Margaret Thatcher. I hvert fald for hendes meget professionelle måde. En dag, da hun holdt et langt og talfyldt foredrag med en mængde vanskelige detaljer, og uden manuskript, udtrykte Karsten sin beundring for præstationen over for en Thatchermedarbejder.
Hun skal holde fire forskellige foredrag i dag, sagde han. Hun læser udkastet til manuskriptet i bilen på vej til næste møde. Og så har hun lært alle detaljerne udenad!
Og Karsten undrede sig desuden over, at prinsgemalen Henrik, ikke er så populær som han burde være. Han er et fantastisk sødt og hjælpsomt menneske, fortalte Karsten, der en dag, med meget nyvundne og ikke særligt store franske sprogkundskaber, af hr. Møller, pludselig under et større møde blev kastet ud i at skulle holde foredrag.
De kan jo fransk, sagde hr. Møller. Og så måtte Karsten til det. Et af problemerne var, at han skulle berette om olieboringerne. Og ikke anede, hvad en borerig hedder på fransk.
Prins Henrik blev klar over, at det lå noget tungt med det franske og stillede sig ved siden af Karsten og hviskede de nødvendige gloser.
Ecco-sko er et af de firmaer, Karsten har været med til at gøre til et internationalt kendt brand. Så nu er jeg blevet skomager og har da osse prøvet at lave et par til mig selv, hævdede han.
Det var endnu en god eftermiddag i Klærkesalen, hvor vi efterhånden har fået nogenlunde styr på lyden.
Karsten, der bl.a. er korsanger i sin fritid, afprøvede under spørgsmål- og svar-delen, sin sangerrøst og konstaterede, at salen er absolut sangegnet.
Og der er stadig fuld fart på. Karsten pusler for tiden med en elektrisk motorcykle. I den største udgave kan den nå 180 km i timen.
Karsten har i høj grad bygget sin usædvanlige karriere op bl.a. ved at bruge humoren som vigtigt værktøj. Og han synes nok, at det er ret morsomt, at hans far, den gamle journalist og Tv-mand Knud Borch i Århus, meget frarådede sine børn og gå den vej.
De blev alle medlemmer af Journalistforbundet!
 
PS: Karsten var ret imponeret over arrangementet i det hele taget.
Jeg kender mange ældre, der sidder og kukkelurer, fordi de ikke har en klub eller andet netværk, når deres karriere er forbi.
Det er fantastisk, at I kan lave sådan et arrangement hver måned!
-Hver uge, sagde jeg.
-Hver uge, sagde Karsten. Det er jo fantastisk.
 Johs.