Sommer22Vejret var ikke med os til sommerfesten. Bestyrelsen havde en rigtig op-ad-bakke-situation, specielt fordi den forsamling, der havde lejet salen, først forlod lokalerne, så sent, at der var en særdeles presset klargøringstid til vores sommerfest. Vi fik blandt andet en nødløsning med modtagelse af de glade sommergæster iført varme frakker eller pelsforede jakker og tørklæder i den gamle vognport, hvor borde var opstillet med glas indeholdende kold sangria som velkomstdrink og vinterkulden forsøgte at trænge sig ind til os. Vi var 75 personer, der fik en drink, mens bestyrelsen og hjælpere dækkede op i salen md borde og stole, således at vi kunne opleve en fest til musik af orkestret Stop En Halv. Det blev ikke til dans i gården, men enkelte fik sig en svingom efter vi havde indtaget et dejligt måltid med stegt mørbrad, ovnbagt laks, kartofler i flere forskellige udgaver anrettet på langt selvbetjeningsbord. Vi sluttede med rabarbertrifli og hjemmelavede lagkager fra fru Hansens køkken. Ja vejret var ikke med os i år. Vinterkulden var hos os, og forårets varme sol savnede vi. Men vores humør og festen var helt i top, så bestyrelsen og hjælperne skal have stor tak.

Tekst og foto: ørs-

Se flere billeder her

IMG 20210826 162007Torsdag 26. august 2021 kom vi så tilbage til Klærkesalen. Stor gensynsglæde blandt os 25, der denne eftermiddag mødte op.

Lidt begyndervanskeligheder i form af hoveddørs problemer, opvaskemaskine problemer + lidt ‘’oversvømmelse’’ i køkkenet kunne ikke slå os ud - og vi fik bare den hyggeligste eftermiddag.

Flemming havde - bistået af Henrik - lavet den dejligste billede/video kavalkade af vores udflugter og foredrag fra 2015 og frem til nu. Dejlige minder, som fremkaldte klapsalver og gode grin undervejs. Underlægningsmusikken var et kapitel for sig, kan man vist roligt sige -  nemlig Fabricius- Bjerre, Glenn Miller og flere andre store musikere. Tror vi var flere, som havde svært ved at sidde stille på stolene - man fik da så meget lyst til både at synge og danse.  

Vi savnede kage Dorte, men det gik med købekage og lidt chokolade fra gemmerne - og i dag var vin og øl gratis, da kasserer Henriette er på ferie, og ingen af os havde tænkt på byttepenge.  

Ja, sådan gik så den første torsdag efter en laaaaaaaaaaaaaaaaaang pause.

 

ref: vibeke

Aeresmedlemmer27. feb.
Efter en hurtigt overstået Generalforsamling, hvor alt gik glat igennem, kom vi til det mere festlige. Læs referatet her

Tre medlemmer i Bestyrelsen skulle udnævnes til æresmedlemmer, så formand Henrik V. Pedersen tog atter ordet, og kaldte tre trofaste støtter i vor forening frem i salen I øjeblikket er der kun én person, som er æresmedlem, og nu er der hele fire personer. Vor snart 40 år gamle forening fik nu tre ekstra æresmedlemmer, og det er følgende: fra venstre Bengt O. Bengtsson (BOB), Grete Mouritzen og Hanne Hjorth. De har hver især bidraget til, at vi er en velkørende forening, og alle tre er ikke længere tilknyttet bestyrelsen, da de ikke ønskede genvalg ved generalforsamlingen.

Til stående applaus modtog de tre nye æresmedlemmer udnævnelsen – og på facebook-siden er mange velmente lykønskninger dukket op.

Til lykke.

Tekst +foto: ørs-

jubfest2021resize19. august 2021
DR Seniorklub fejrede denne dag sit 40 års jubilæum. Ligesom OL, VM og andre store begivenheder har Coronaen forsinket afholdelsen, som rettelig skulle have fundet sted 19. nov. sidste år. Men det var værd at vente på! Vi havde en fantastisk fest i restaurant Granen, den gamle Pejsesal ved KB Hallen. Der blev sunget flotte sange, udnævnt nye æresmedlemmer. Dejlig mad og drikke - og allerbedst, mange dejlige gensyn med kolleger.
Vi var ca. 190 deltagere, blandt andre nuværende DRinde redaktør Lars Møller Hansen. Klik her for at se Lars' ord og billeder fra den festlige dag.

ISAGERDSC042385.12.19
Det var jo en fantastisk gennemgang af det meste af det synlige kriminelle Danmark, som vi oplevede med en af de bedste foredragsholdere, som har været i vor midte. Han har været her før – og nu var han der igen med sin indsigt og sine erfaringer, som blev delt med rund hånd. Bent Isager-Nielsen fortalte om den forbryderverden, som han havde oplevet i sin tid i kriminalpolitiet, hvor han beklædte adskillige topposter. Han fortalte om mange årsager til, at politiet var opbygget på en helt speciel facon grundet skiftende regeringers ordre om at håndhæve loven – og samtidig beskytte borgerne mod uforudsete hændelser. Eksempelvis kører såkaldte Romeo-biler rundt i hele landet 24 timer i døgnet bemandet med to betjente og en fuld udstyret bil med maskinpistoler og andet tungt grej klar til udrykning, hvis der trykkes på den røde knap. End ikke en flugtbilist eller en opdaget tyveknægt i Romeo’s nærhed ville kunne blive anholdt af Romeo-bemandingens skarpskytter – fordi, hvis det helt uforudsete skulle ske, så ville ingen andre forbrydelser kunne blive opklaret af mandskabet – og derved sinke den helt store alarm. I løbet af den spændende foredrag, fik vi forklaringen på, hvorfor drab ikke altid førte til de helt store tunge domme som livsvarig fængsel – det kunne eksempelvis være to års fængsel for at to personer blev dræbt under kådhed med en vandscooter i Københavns Havn. Det er hensigten med drab, der straffes og ikke selve hændelsen. Politikerne har pålagt politiet af prioritere Vold, Voldtægt og Våben. Almindelige tyverier, indbrud og den slags lette sager, anses ikke for at være så alvorlige, og derfor sættes der ikke ret store kalorier ind her. Og hen mod slutningen kom så en forudsigelse, nemlig at forsikringsselskaberne i nær fremtid ikke vil udbetale erstatning ved indbrud, hvis man ikke har en ordentlig lås på sin dør. Hvis vinduerne er nemme at bryde op,og hvis man ikke har sikret sig ordenligt mod fremmendes indtrængen på enemærkerne.

Alt i alt var der spændende at høre vor vidende gæst endnu en gang, og ellers kan han jo opleves endnu en sæson med grumme forbrydelser på vores eget tv – og endda på en af vores egne kanaler.

Tekst og foto: ørs-